spilleplan
24. mai:Oslo
25. mai:Bodø
26. mai:Mosjøen
27. mai:Selbu
30. mai:Voss
31. mai:Stryn
01. juni:Hafslo
13. juni:Eidsvoll
21. juni:Sigdal
04. juli:Värmland, Sverige
20. august:Flakstad
21. august:Kabelvåg
23. august:Andøy
24. august:Andøy
25. august:Harstad
27. september:Ringsaker
28. september:Kongsvinger
02. oktober:Holmestrand
03. oktober:Rælingen
05. oktober:Volda
06. oktober:Aure
20. oktober:Øvre Eiker
Håvard Svendsrud lanserer "Tribute to Karl Andersen"
Trekkspillkonsert og CD-slipp på Villa Fridheim

Plateslipp
”Tribute to Karl Andersen” er tittelen på den neste CD-en som blir lansert på Aksent plateselskap. Konsert og plateslipp blir søndag 11. mai, i anledning årets sesongåpning på Villa Fridheim i Krødsherad.
Håvard Svendsruds kvartett og trekkspillduoen Daniel Falcon Græsdal og Miguel Falcon Græsdal kommer til Villa Fridheim for å spille musikk av blant andre Karl Andersen, Erik Tronrud og Harald Henschien. Konserten og CD-en er en hyllest til Karl Andersen – trekkspillkunstner fra Krøderen i Buskerud. Konserten er et samarbeid mellom Villa Fridheim, Aksent og Krødsherad historielag.

Karl Andersen
Til tross for at Karl Andersen hadde en eventyrlig karriere som trekkspillmusiker gjennom mange år, har hans virke vært lite dokumentert. I tillegg til dette er det svært få av Andersens komposisjoner som er nedtegnet på noter. Dette er noe som har gitt Svendsrud en spennende utfordring for å finne repertoar til den kommende CD-en. Det siste året har Håvard Svendsrud derfor arbeidet mye med å innhente opplysninger og musikk tilknyttet den legendariske trekkspillkunstneren fra Krøderen. På albumet har Svendsrud sammen med rytmegruppe spilt inn det som per i dag er tilgjengelig av komposisjoner av Karl Andersen. I tillegg har de spilt inn komposisjoner av noen av de musikerne som Karl Andersen arbeidet mye sammen med; sambygding Arne Golberg, duettmakker Erik Tronrud, og kollega og arbeidsgiver Harald Henschien.

NRK-samarbeid
Håvard Svendsrud har inngått samarbeid med NRK om prosjektet, og offentliggjør på den kommende CD-en utdrag fra historiske trekkspillsendinger i radio. Blant annet Karl Andersen med solospill og sammen med kvintett.

Medvirkende på Villa Fridheim
Håvard Svendsruds kvartett består av; Håvard Svendsrud (trekkspill), Stein Medby (gitar), Kay Hartvigsen (bass) og Eyvind Olsen Wahlen (trommer).
På Villa Fridheim medvirker også Svendsruds trekkspillelever Daniel Falcon Græsdal (18) og Miguel Falcon Græsdal (18) fra Skodje på Sunnmøre. De to har markert seg ved å vinne duettklassen i NM på trekkspill og fått andrepris i duo i Ungdommens musikkmesterskap.

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturrådet og Sparebank 1 Modum.