spilleplan
20. august:Flakstad
21. august:Kabelvåg
23. august:Andøy
24. august:Andøy
25. august:Harstad
27. september:Ringsaker
28. september:Kongsvinger
02. oktober:Holmestrand
03. oktober:Rælingen
05. oktober:Volda
06. oktober:Aure
20. oktober:Øvre Eiker
Lansering i Sør-Odal
Lanseringskonsert: Gamle danser fra Sør-Odal

Velkommen til lanseringskonsert for CD-en «Gamle danser fra Sør-Odal», med trekkspillveteran Rolf Nylend i samspill med anerkjente klassiske musikere – musikk som aldri tidligere er innspilt på CD.

LANSERINGSKONSERT: LØRDAG 15. MARS KL. 16.00.
SOLBAKKEN FOLKEHØGSKOLE, SKARNES.

Lanserer CD
Rolf Nylend (81) og Håvard Svendsrud (40), trekkspillerne bak CD-en «Gamle danser fra Sør-Odal», blåser støvet av 1800-tallets storgårdsmusikk. Nylend debuterte i NRK radio med egen solokonsert i 1949. I 2014, 65 år senere, er han plateaktuell med sin første CD!

Musikk fra 1800-tallet
Som tittelen på CD-en og lanseringskonserten indikerer dreier det seg her om gamle danser, gammeldans, fra Sør-Odal i Hedmark. Dette er musikk som Nylend har hatt på sitt repertoar gjennom et langt musikerliv, og som Svendsrud har lært å kjenne gjennom sitt samspill med den legendariske trekkspillveteranen.

Mesteparten av melodiene på albumet har sin opprinnelse på siste halvdel av 1800-tallet, komponert av dyktige felespillere som i sin samtid var betydningsfulle musikere i lokalsamfunnet. Musikken som i flere generasjoner knapt har vært synlig på kulturkartet i Norge, var i sin tid flittig brukt både til ball, auksjoner og andre festlige anledninger stelt i stand av bøndene i Glåmdalsregionen. Bare to av melodiene som presenteres på CD-en har vært innspilt tidligere, utover det er dette musikk som tidligere ikke har vært utgitt på plate.

Musikere fra Sør-Odal
Framtredende odølinger som medvirker på platen er den internasjonalt anerkjente konsertpianisten Geir Henning Braaten, som på platen blant annet bidrar med et fyldig klaverakkompagnementet. Dette er noe som er ganske karakteristisk for musikkstilen. Drivkraften bak innspillingen, og kjernen i det musikalske uttrykket er allerede nevnte Rolf Nylend, odølingen som i 2010 velfortjent ble hedret med Kongens Fortjenestemedalje for sin innsats innen musikk. Nylend viser med dette albumet at hans medvirkning i norsk kulturliv på ingen måte over!

Lysukene og Grunnlovsjubileet
Lanseringskonserten blir på Solbakken folkehøgskole i Sør-Odal den 15. mars 2014. Konserten er et av arrangementene under Lysukene i Odal, og en del av Sør-Odals markering av Grunnlovsjubileet 1814-2014. Musikerne som spiller på CD-en medvirker på lanseringskonserten.

På programmet:
Komposisjoner av blant andre:

Gudbrand Bredesen (1833-1922).
Per Hansen (1842-1936).
Anders Strøm (1849-1944).
Gudbrand Chr. Spigseth (1852-1935).
Fridthjof Kristoffersen (1894-1962).

Medvirkende musikere:

Arvid Engegård – fiolin.
Juliet Jopling – bratsj.
Svein Haugen – kontrabass.
Geir Henning Braaten – klaver.
Rolf Nylend – trekkspill.
Håvard Svendsrud – trekkspill.

Aksent og Sør-Odal kommune ønsker velkommen til en konsert helt utenom det vanlige. To generasjoner trekkspillmestre i musikalsk stevnemøte med fire av landets aller fremste klassisk musikere!