spilleplan
24. mai:Oslo
25. mai:Bodø
26. mai:Mosjøen
27. mai:Selbu
30. mai:Voss
31. mai:Stryn
01. juni:Hafslo
13. juni:Eidsvoll
21. juni:Sigdal
04. juli:Värmland, Sverige
20. august:Flakstad
21. august:Kabelvåg
23. august:Andøy
24. august:Andøy
25. august:Harstad
27. september:Ringsaker
28. september:Kongsvinger
02. oktober:Holmestrand
03. oktober:Rælingen
05. oktober:Volda
06. oktober:Aure
20. oktober:Øvre Eiker
Oslo Konserthus
PRESSEMELDING

Virtuoskonsert i Oslo Konserthus 15. oktober

Håvard Svendsrud, Domi Emorine og Roman Jbanov - for første gang på samme scene. Det blir virtuos underholdningsmusikk og perler fra det klassiske repertoaret når norske duoRETRO og fransk-russiske Duo Paris-Moskva entrer scenen i Oslo Konserthus. En annerledes og sjelden mulighet.

Den 15.oktober kl. 19.30 inviteres det til trekkspillkonsert i Oslo Konserthus. Norske Håvard Svendsrud, franske Domi Emorine og russiske Roman Jbanov er musikere som har markert seg internasjonalt både innenfor underholdningsmusikk og klassisk musikk. Programmet i konserten gjenspeiler dette, og vil bestå av mellom annet norsk trekkspillmusikk, fransk musette og russisk originalmusikk for trekkspill.

For andre gang i år, entrer Håvard Svendsrud scenen i Oslo konserthus. Forrige gang avholdt han sin debutkonsert med klassisk musikk på programmet. Denne gangen blir andelen av klassisk musikk tonet noe ned til fordel for det tradisjonelle konsertrepertoaret for trekkspill.
I tillegg til egne soloinnslag vil Svendsrud i samspill med kollega Kay Hartvigsen, i duoRETRO, medvirke med blant annet ”Ivana”, legendariske Erling Eriksens berømte tango, og ”La Valse a Margaux” av den franske nymusette - komponisten og musikeren Richard Galliano.

Duo Paris-Moskva består av verdensmesterskapsvinnerne Domi Emorine og Roman Jbanov. Der lydene av det franske musettetrekkspillet og det russiske konsertbayan møtes, skaper Duo Paris-Moskva sin helt egen tone. Dette har ført duoen til konsertscener over hele verden. Duoen har til daglig sin base i Frankrike og nyter stor respekt som representanter av den virtuose trekkspillsjangeren.

Alle musikerne i konserten har bakgrunn fra den folkelige musikktradisjon der trekkspill står i sentrum. Veien er ikke lang fra norsk konsertvals til fransk musettevals når duoRETRO og duo Paris-Moskva møtes på samme scene. Publikum kan vente seg en imponerende forestilling når tre av verdens mest markerte trekkspillvirtuoser møtes for første gang i konsert.

Foto duoRETRO: Stein Holmvik. Foto Duo Paris-Moskva: Privat.

Konsertarrangør: www.norilds.no
Billetter: www.oslokonserthus.no


Domi Emorine vinner av ”Tropheé Mondial, variete music” 1997.
Roman Jbanov vinner av ”Troheé Mondial, classical music” 1997.
Håvard Svendsrud vinner av ”Vivian Vivo Stolaruk International Entertainment Competition for Accordionists”, 2004. Debutkonsert i Oslo konserthus 2009.