spilleplan
24. mai:Oslo
25. mai:Bodø
26. mai:Mosjøen
27. mai:Selbu
30. mai:Voss
31. mai:Stryn
01. juni:Hafslo
13. juni:Eidsvoll
21. juni:Sigdal
04. juli:Värmland, Sverige
20. august:Flakstad
21. august:Kabelvåg
23. august:Andøy
24. august:Andøy
25. august:Harstad
27. september:Ringsaker
28. september:Kongsvinger
02. oktober:Holmestrand
03. oktober:Rælingen
05. oktober:Volda
06. oktober:Aure
20. oktober:Øvre Eiker
5. trekkspillkonsert i Oslo Konserthus
VIRTUOSKONSERT I OSLO KONSERTHUS, LILLE SAL.

Vi gjentar suksessen fra i fjor!

Lørdag 26. november 2011 kl. 15.00 er Håvard Svendsrud hovedartist og kunstnerisk ansvarlig for sin femte trekkspillkonsert i Oslo Konserthus, lille sal. Pietro Frosini, argentinsk tango og mye mer står på programmet denne ettermiddagen. Velkommen til virtuoskonsert med Håvard Svendsrud og hans gjestemusikere fra Norge og Sverige.

Daniel Andersson er prisbelønnet artist med musikkstudier fra Sverige, Russland og Frankrike. Han har både klassisk musikk og kjente trekkspillperler på repertoaret, og regnes som en av Sveriges dyktigste trekkspillere. Tidligere i år var han på turné i Afrika. I år har Andersson med seg sin kollega Jens Lundberg på bandoneon til Oslo Konserthus, og de kommer blant annet til å spille fra sitt repertoar av argentinsk tango.

Stjernegitarist Tore - Morten Andreassen Figenschow er til daglig førsteamanuensis i el-gitar ved Universitetet i Tromsø. Han arbeider inne flere sjangrer, og har blant annet markert seg som gitarist i ekte Robert Normann-stil. Andreassen Figenschow kommer til Oslo Konserthus sammen med band, og publikum får blant annet høre den anerkjente musikeren framføre en rekke trekkspillkomposisjoner på sin gitar.

Håvard Svendsrud er frilansmusiker på trekkspill med utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt. Han har årlig en lang rekke helaftens solokonserter både i Norge og i utlandet. Han spiller fast i musetteensemblet duoRETRO, og har medvirket på flere cd-er i forskjellige sjangere. Den 26. november er han hovedartist og kunstnerisk ansvarlig for sin femte trekkspillkonsert i Oslo Konserthus.

Pietro Frosini (1885-1951): En av verdens mest berømte trekkspillere gjennom tidene! Han ble født på Sicilia, emigrerte til Amerika og bodde store deler av livet i New York, der han virket som pedagog, musiker og komponist. Publikum og musikere over hele verden er den dag i dag begeistret for Frosinis virtuose musikk. Frosini er rød tråd i programmet den 26. november!

Medvirkende musikere:
Håvard Svendsrud, trekkspill
Daniel Andersson, trekkspill
Tore-Morten Andreassen Figenschow, gitar

Stein Medby, gitar
Mika Martinussen, trommer
Per Martin Grenlund, bass
Jens Lundberg, bandoneon

Oslo Konserthus, lille sal 26. november 2011 kl. 15.00.
Billettpris: 250,- (Barn gratis)
Forhåndssalg av billetter hos Oslo Konserthus tlf. 23 11 31 11 og www.okh.no
Arr. Norilds Musikk.