spilleplan
20. august:Flakstad
21. august:Kabelvåg
23. august:Andøy
24. august:Andøy
25. august:Harstad
27. september:Ringsaker
28. september:Kongsvinger
02. oktober:Holmestrand
03. oktober:Rælingen
05. oktober:Volda
06. oktober:Aure
20. oktober:Øvre Eiker
Konsertturné våren 2010
Pressemelding

Konsertturné i Norge og Sverige

I april gjennomfører Håvard Svendsrud en konsertturné med fem konserter i Norge og Sverige. På programmet står klassisk musikk og underholdningsmusikk på trekkspill.

12.april Systra Café Kulturscene, Sjøholt. Arr. Norilds Musikk.
25.april: Mariakapellet, Tønsberg. Arr. Sandefjord Trekkspillorkester.
26. april: Modum Kulturhus, Vikersund. Arr. Modum kommune.
28. april: Musikvalvet Baggen, Gamla Stan, Stockholm. Arr. Musikvalvet.
30. april: Kammersalen ved NTNU, Trondheim. Arr. Trondheim Accordion Club.

Håvard Svendsrud (36) fra Modum i Buskerud har Oslo som base for en utstrakt virksomhet som frilansmusiker. Han er en av få norske trekkspillere som jevnlig har egne konserter med klassisk musikk på programmet, og han nyter respekt for sitt arbeid på dette området. I tillegg til den klassiske forankringen har han en sterk tilknytning til den folkelige og tradisjonelle trekkspillmusikken som strekker seg fra gammeldans og folkemusikk til underholdnings- og konsertstykker for trekkspill. Svendsrud har spilt inn en rekke CD-er og er forfatter av pedagogisk læreverk.

I vår er Håvard Svendsrud fast spaltist i Folkemusikktimen i NRK P2 og teatermusiker i Agder teaters oppsetning ”Spellemann på taket”. Han er dessuten kunstnerisk ansvarlig for to store konserter i Ålesund og Ørskog knyttet til markeringen av frigjøringsjubileet.

NRK P2 skal gjøre opptak av trekkspillkonserten i Modum Kulturhus den 26.april, og i den anledning har Svendsrud fått med seg pianist Jon Inge Sigerland fra Selje. De kommer til å framføre ”Pohady” en konsertsuite for trekkspill og klaver komponert av den tsjekkiske komponisten Vaclav Trojan. Hele turneen gjennomføres med støtte fra Fond for utøvende kunstnere.