spilleplan
30. september:Stryn
10. oktober:Kløfta
23. november:Mandal
Svendsruds tredje konsert i Oslo Konserthus
30. januar 2010 holder Håvard Svendsrud sin tredje trekkspillkonsert i Oslo Konserthus.

Norske virtuoser
Håvard Svendsrud er igjen hovedartist og kunstnerisk ansvarlig når dørene går opp for trekkspillkonsert i Oslo Konserthus, Lille sal. Han har denne gang fått med seg tre norske gjestemusikere som er virtuoser av ypperste klasse. Duettparet Ida Løvli Hidle og Live Berger Brekke på trekkspill, og Jon Inge Sigerland på klaver.

Ida Løvli Hidle og Live Berger Brekke har samarbeidet i en årrekke og har kapret både NM-titler og internasjonale priser for sitt spill. Sist var da de mottok tredjepris i den internasjonale musikkonkurransen i Castelfidardo i Italia 2009. De to talentfulle trekkspillerne studerer musikk i henholdsvis Trondheim og København, og er fremdeles helt i startgropen når det gjelder konsertering. Til tross for dette har Europa blitt oppmerksom på de to norske talentene, som blir spådd en lysende karriere.

Håvard Svendsrud har ved flere anledninger samarbeidet med pianist og organist Jon Inge Sigerland, blant annet i forbindelse med konserter under Sunnivafestspela i Selje. Sigerland som er en enestående musiker, blir ofte nevnt i samme åndedrag som de dyktigste norske pianistene. I konserten i Oslo Konserthus kommer Svendsrud/ Sigerland til å framføre ”Pohadky”- konsertsuite for trekkspill og klaver av den tsjekkiske komponisten og filmmusikkskaperen Vaclav Trojan. Eventyrlig og spennende musikk der satsene bærer titler som; Den magiske boksen, og Det akrobatiske eventyret. Sigerland har en omfattende utdannelse bak seg, både som pianist og komponist, og nyter stor respekt i det norske musikkliv.

Håvard Svendsrud sitt kunstneriske arbeid, gjennom elleve år som profesjonell musiker, er allment kjent. I tillegg til konserter i Oslo Konserthus, blir 2010 en spennende sesong for Svendsrud. I en syvukers periode vil han være engasjert som musiker ved Agder Teaters storsatsning ”Fiddler on the Roof”. Han gjennomfører dessuten en konsertturné i april med trekkspillkonserter både i Norge og Sverige. Fra januar 2010 kan en høre Svendsrud i NRK P2, som fast spaltist i Folkemusikktimen.

Trekkspillkonserten i Oslo Konserthus vil ha en populærklassisk profil, med kjente trekkspillkomponister, transkripsjoner og originalverk for trekkspill på programmet. Arrangøren Norilds Musikk har kalt konserten ”Norske virtuoser”, og musikerne knytter i denne konserten de store klassiske komponistene sammen med trekkspillhistoriens store stoltheter. Publikum kan vente seg en rekke høydepunkter denne ettermiddagen. Konserten er lagt til lørdag 30.januar klokken 15, for å gjøre arrangementet mer tilgjengelig, også for de mange tilreisende. Barn under 16 år har fri adgang til konserten.

Trekkspillkonsert: 30. januar 2010, Kl. 15.00
Konsertarrangør: Norilds Musikk.
Billetter: www.oslokonserthus.no

Fra programmet:
Rondo-capriccioso, F. Mendelssohn
Pohadky – eventyrsuite for trekkspill og klaver, V. Trojan
Ungarsk rapsodi nr 12, F. Liszt

Trekkspillperler av John Gart, Pietro Frosini m.fl.